Lyofilizované ovoce

12 položek celkem

Cena

99100
199100
lyofilizovana aronie
99 Kč
64
lyofilizovana hruska
Novinka
99 Kč
141
lyofilizovana bezinka
99 Kč
79
lyofilizovana boruvka.jpeg
99 Kč
100
lyofilizovana brusinka
99 Kč
97
lyofilizovane draci ovoce
99 Kč
127
lyofilizovane jablko
Novinka
99 Kč
61
lyofilizovane maliny
Novinka
99 Kč
58
lyofilizovany banan
Novinka
99 Kč
112
Lyofilizovany cerny rybiz
99 Kč
103
Lyofilizovany cerveny rybiz.jpeg
99 Kč
118
lyofilizovany rakytnik
Akce
99 Kč
73

Zdravé ovoce, které vám vydrží opravdu dlouho

Vyzkoušejte lyofilizované ovoce, ovoce sušené mrazem, a už nikdy nebudete chtít ovoce sušené konvenčními metodami. Proč jsem se rozhodla pro výrobu takto upraveného ovoce je celkem jednoduché. Mám ho prostě ráda, je chutné a nepřichází o vitamíny. Ale na trhu byl výběr jahod, malin a to bylo asi tak všechno. Tak jsem přemýšlela, jaké jsou možnosti. Samozřejmě některým druhům ovoce v lyofilizované formě fandím více, ale tím vás nechci ovlivňovat. Zajímavé bylo, že při prvotní výrobě jsme zjistili, že některé ovoce se jakoby drobí. A ono to je způsobené jenom vyšším obsahem přírodního cukru v plodech, který na povrchu krystalizuje a pak se samozřejmě rozsype. Nechci nikoho navádět, ale určitě doporučuji ochutnat například granátové jablko. Těch pár korun za tu chuť opravdu stojí. A vaše snídaně nebo svačina nemusí být každý den stejná nuda.

Doprava nad 1000 Kč je zdarma!

Výhodou sušeného ovoce, je především to, že dlouho vydrží a není náročné na skladování, v zásadě mu stačí sucho a vydrží vám opravdu dlouho. Další výhodou lyofilizovaného ovoce je, že sušením mrazem navíc v ovoci zůstanou všechny vitamíny a udrží si nutriční hodnoty, stejně jako vynikající chuť. Lyofilizace je vyšší úroveň sušení, díky které z ovoce neztratíte nic kromě vody a je tedy i mnohem zdravější.

Sušení mrazem probíhá ve dvou krocích. V tom prvním se ovoce ochladí na -80°C a následně se umístí do vakua, kde se z něj odstraní až 95% vody. V druhém kroku se postupně zvyšuje teplota a snižuje se vakuum, čímž dochází k finální úpravě. Výsledkem je sušené ovoce, které si zachovává svůj tvar, téměř stejné nutriční hodnoty i obsah vitamínů a minerálních látek.

Lyofilizací si ovoce navíc zachová strukturu, chuť a aroma. Výsledek se tak nedá srovnat s ovocem sušeným tradičním způsobem, za pomoci proudu vzduchu, které ztrácí svou původní strukturu a zvyšuje svůj obsah cukru.

Mezi naše nejoblíbenější výrobky patří lyofilizované jahody a lyofilizovaný banán. Ale já sama mám ráda spíš exotiku. Co chutná nejvíc Vám? Napište mi svůj názor, hodně mě to zajímá. Spolužáci si docela oblíbili kiwi a papayu.